NIEUW Videocursussen over Migratierecht

Datum: 
21 februari 2020

Stichting Migratierecht Nederland ontwikkelt in samenwerking met Boom Juridisch Opleidingen een serie videocursussen. In de eerste twee belichten Pieter Krop en Marq Wijngaarden onderwerpen uit het migratierecht die relevant zijn voor advocaten in het arbeidsrecht en strafrecht. Beide videocursussen zijn ook interessant voor vreemdelingenrechtadvocaten. Via onderstaande links kunt u zich aanmelden.

Vreemdelingenrecht voor arbeidsrechtadvocaten
Waar moet je als arbeidsrechtadvocaat op letten als je te maken krijgt met werknemers van buiten de EU? De docent, gespecialiseerd in zakelijk vreemdelingenrecht, neemt u mee langs de belangrijkste onderwerpen zoals: welke werknemers zijn vreemdelingen? Hoe komen ze aan een vergunning? Welke rechten en plichten hebben de werknemers en werkgevers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden en na afloop van de arbeidsovereenkomst? Ook de (strenge) handhaving door de Inspectie SZW en de IND komen aan de orde. De stof wordt behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden, en u leert de vier belangrijkste vragen die u de werkgever moet stellen wanneer er buitenlandse werknemers in het spel zijn.

Docent: mr. dr. P.J. (Pieter) Krop, advocaat bij Kroes Advocaten Immigration Lawyers

Punten
Logo NOvA 1PO

VIDEOCURSUS VREEMDELINGENRECHT VOOR ARBEIDSRECHTADVOCATEN

Vreemdelingenrecht voor strafrechtadvocaten
Strafrechtadvocaten krijgen regelmatig vreemdelingen als cliënt, van binnen en buiten de EU. Een veroordeling heeft veelvuldig consequenties voor hun verblijfsrecht. Deze consequenties zijn soms niet direct duidelijk en vaak ingewikkeld. In deze cursus leert u in een uur wat de meest voorkomende gevolgen van strafrechtelijke sancties voor vreemdelingen zijn en welke interessante (strafmaat)verweren u daarop in de strafzaak kunt baseren.

Docent: mr. M.F. (Marq) Wijngaarden, advocaat bij Prakken d'Oliveira Human Rights Lawyers

Punten
Logo NOvA 1PO

VIDEOCURSUS VREEMDELINGENRECHT VOOR STRAFRECHTADVOCATEN

Kosten per videocursus: € 87,50 (exclusief btw, inclusief digitale reader) 

Doelgroep: De cursus richt zich op advocaten en academische professionals