Zomerprogramma-Videocursus Openbare orde en inreisverbod: van grondslag tot actualiteit

14 jul

AANMELDEN VIDEOCURSUS

Deze videocursus is een opname van het webinar van 12 en 13 april. Aan bod komen de actualiteiten t/m 13 april 2021. Deze videocursus is deel van ons zomerprogramma en te zien t/m 15 juli.

In vier uur (twee delen) worden eerst de beginselen van het inreisverbod en het openbare ordebeleid uiteengezet. Daarbij komen onder meer de ongewenstverklaring en het inreisverbod, de glijdende schaal en het Unierechtelijke openbare ordecriterium aan bod. Vervolgens wordt de actuele nationale en Europese jurisprudentie behandeld, met name een aantal recente uitspraken van het Hof van Justitie over het begrip openbare orde en over het inreisverbod, bijvoorbeeld het arrest JZ (van 17 september 2020, JV 2020/184) over de strafbaarheid van verblijf ondanks een opgelegd inreisverbod.

Deze videocursus is zowel een opfriscursus als een actualiteitencursus. Na het volgen van de cursus weet u welk openbare ordecriterium in welke zaak van toepassing is en waarom, en welke argumenten daarin een rol (kunnen) spelen. Ook weet u hoe u het inreisverbod moet behandelen in uw zaak. Verder bent u weer helemaal op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Docenten
mr. A. (Aniel) Pahladsingh, jurist Raad van State en rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam
mr. M.F. (Marq) Wijngaarden, advocaat Prakken d'Oliveira Human Rights Lawyers

Datum en tijd
On demand via YouTube tot en met 15 juli

Kosten
€ 286,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 306,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader.

Geniddelde waardering
8,8 (webinar)

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan de videocursus én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

AANMELDEN VIDEOCURSUS