Videocursus Vreemdelingenbewaring: het juridisch kader belicht

31 jan

AANMELDEN VIDEOCURSUS

Deze videocursus is geen actualiteitencursus, maar is bedoeld voor advocaten die hun basiskennis van het rechtsgebied willen opfrissen. Bijvoorbeeld omdat u in de afgelopen jaren weinig zaken behandeld heeft of omdat u er een tijdje helemaal uit bent geweest. De jurisprudentie op het onderwerp ontwikkelt zich razendsnel en bepaalde basiskennis kan in de loop der tijd wat weggezakt zijn. 

De docenten nemen stapsgewijs de verschillende fases - van binnentreden en staande houden tot het zicht op uitzetting - met u door aan de hand van staande jurisprudentie. In tegenstelling tot de actualiteitencursus vreemdelingenbewaring zal daarbij niet alleen gekeken worden naar recente ontwikkelingen (t/m 22 oktober 2022), maar gaan de docenten enkele jaren verder terug om de ontwikkelingen te schetsen.

Met de cursus zijn 4 PO-punten te behalen. Hiermee voldoet u niet aan de inschrijvingsvoorwaarden van de RvR (het is geen actualiteitencursus). Uiteraard gelden de punten wel als juridische PO-punten.

Na aanmelding voor deze videocursus heeft u drie weken de tijd om de videocursus te bekijken en de toetsvragen te beantwoorden.

Docenten
mr. J.F.M.J. (John) Bouwman †, vml. senior rechter Rechtbank Overijssel (In overleg met de nabestaanden blijven we deze cursus aanbieden)
mr. S.T.C. (Shanna) Rebergen, advocaat te Arnhem 

Datum en tijd
On demand

Kosten
€ 334,05 voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 356,93 voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academisch geschoolde professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau *** / Specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

AANMELDEN VIDEOCURSUS