Webinar Actualiteiten vreemdelingenbewaring*** 8 en 9 december

08 dec

Dit webinar is voltekend. De opname ervan zal als videocursus beschikbaar zijn van 10 t/m 31 december. Als u de toetsvragen uiterlijk 31 december per mail beantwoordt, telt de cursus nog mee voor 2020. Hiermee voldoet u aan de voorwaarden voor bewaring van de Raad voor Rechtsbijstand. Klik op de aanmeldknop voor meer informatie over deze videocursus en aanmelden.

AANMELDEN VIDEOCURSUS 

Met dit interactieve webinar voldoet u aan de voorwaarden voor bewaring van de RvR*.

Na het volgen van de twee delen van het webinar bent u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de vreemdelingenbewaring. De regels voor vreemdelingenbewaring worden steeds meer bepaald door het Unierecht. De invloed van de terugkeerrichtlijn en de opvangrichtlijn voor bewaring worden in deze cursus aan de hand van actuele nationale en Europese jurisprudentie besproken. Tevens besteden de docenten aandacht aan de consequenties van nieuwe wet- en regelgeving zoals de Wet Terugkeer en Vreemdelingenbewaring die binnenkort in werking zal treden. Grensdetentie (art. 6 VW) komt in deze cursus ook aan de orde.

Docenten
mr. J.R.K.A.M. (Jim) Waasdorp, rechter in opleiding, Rechtbank Den Haag
mr. M.L. (Mirjam) van Riel, advocaat te Alkmaar

Datum en tijd
Dinsdag 8 december 2020 van 14.00 tot 16.15 uur en woensdag 9 december 2020 van 14.00 tot 16.15 uur

Kosten
€ 275,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 295,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academisch geschoolde professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau *** / Specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

* Erkend door de Raad voor Rechtsbijstand
Indien een advocaat vreemdelingenpiket en / of bewaringszaken op basis van een toevoeging behandelt, dan dient hij jaarlijks een cursus Actualiteiten Vreemdelingenbewaring te volgen voor continuering van zijn inschrijving vreemdelingenpiket. De ‘Actualiteitencursus Vreemdelingenbewaring’ van Stichting Migratierecht Nederland kan worden opgegeven bij de Raad voor Rechtsbijstand om aan deze verplichting voor voortzetting te voldoen (Bijlage 1, punt 4 sub d inschrijvingsvoorwaarden RvR).

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar.

AANMELDEN VIDEOCURSUS