Webinar Beoordeling geloofwaardigheid in de asielprocedure

17 apr

AANMELDEN WEBINAR

Het bestuurlijk oordeel over de geloofwaardigheid van het asielrelaas speelt in vrijwel iedere asielprocedure een belangrijke rol. In deze interactieve cursus is zowel theoretische als praktische aandacht voor de integrale geloofwaardigheidsbeoordeling en de knelpunten die daarbij spelen. Rechtspsychologische inzichten werpen een nieuw licht op de geldende werkinstructies over het horen en beslissen in asielzaken. Tijdens de cursus is er aandacht voor de recente ontwikkelingen in de jurisprudentie met betrekking tot de rol van landeninformatie en verklaringen van derden bij de geloofwaardigheidsbeoordeling.

Docenten
mr. dr. K.E. (Karen) Geertsema, docent Radboud Universiteit Nijmegen en plaatsevrvangend rechter, rechtbank Overijssel.
mr. I.J.M. (Igna) Oomen, advocaat Hamerslag & Van Haren, Amsterdam
dr. T.S. (Tanja) van Veldhuizen, rechtspsycholoog, universitair docent Vrije Universiteit

Datum en tijd
Maandag 17 april en dinsdag 18 april van 14.00 tot 16.15. Dit webinar bestaat uit twee delen. Inschrijven is alleen voor de beide delen samen mogelijk.

Kosten
€ 303,68 voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 324,48 voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar.

 AANMELDEN WEBINAR