Webinar Bestuursprocesrecht voor de migratierechtspraktijk

23 nov

AANMELDEN

In het migratierecht is een goede beheersing van het bestuursrecht onmisbaar. Met deze cursus kunt u uw kennis van bestuursprocesrecht bijspijkeren en verdiepen, u bent erna weer helemaal up-to-date. De docenten bespreken de verhouding tussen de Vreemdelingenwet en de Algemene wet bestuursrecht en tal van vragen die relevant zijn voor de rechtspraktijk. Hoe kunt u de rechter verleiden tot finale geschilbeslechting? Waar let u op met betrekking tot de omvang van het geding, waar liggen de grenzen? Hoe zorgt u ervoor dat de rechter het voorliggende besluit intensief genoeg toetst? Hoe levert u zo effectief mogelijk bewijs en wie bewijst wat? Ook aan bod komen het spoedeisend belang bij een voorlopige voorziening, overschrijding redelijke termijn en art 6 EVRM en andere actuele ontwikkelingen.

Dit webinar is met name geschikt voor advocaten en juristen bij wie het bestuursprocesrecht wat is weggezakt en die hun kennisniveau willen verhogen èn voor wie onlangs is overgestapt naar het migratierecht maar geen bestuursrechtelijke achtergrond heeft.

Datum en tijd
Maandag 23 november van 14.00 tot 16.15 uur en dinsdag 24 november van 14.00 tot 16.15 uur

Docenten
Mr. dr. F.T. (Taco) Groenewegen, docent bestuursrecht, Universiteit van Amsterdam
Mr. M. (Marianne) Wiersma, advocaat, Inigo Advocaten

Kosten
€ 275,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 295,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar. Dit webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog een week beschikbaar voor deelnemers. Als u verhinderd bent voor één van de delen, kunt u dit achteraf als video bekijken.

AANMELDEN