Webinar De BRP: wie bent u, vreemdeling?

02 nov

AANMELDEN

De Basisregistratie Personen (BRP) registreert persoonsgegevens die gebruikt wordt door bijna 1.000 instanties en semi-overheidsinstellingen. Problemen voor vreemdelingen ontstaan op het moment dat zij om een opname of wijziging van persoonsgegevens verzoeken, maar geen brondocumenten kunnen overleggen of als aan de echtheid daarvan wordt getwijfeld of de inhoud als onbetrouwbaar wordt geacht. Hoe kan worden aangetoond dat de oude, geregistreerde gegevens niet juist zijn en de nieuwe gegevens wel? Wat zijn de voorwaarden? Welke bewijskracht hebben deze gegevens? Welke bevoegdheden heeft een gemeenteambtenaar bij het behandelen van correctieverzoeken? Hoe kan het dat de IND met een andere verblijfstitelcode werkt dan vermeld in de BRP? En wat is de rol van de IND in dit proces? De docenten beantwoorden deze en andere vragen.

Docenten
dhr. R. (Ronald) Zijlstra, strategisch adviseur Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB)
mr. drs. C.J. (Corrien) Ullersma, advocaat te Amsterdam
mr. J.E.J. (Johan) ten Berg, senior adviseur Directie Juridische Zaken, IND

Datum en tijd
Dinsdag 2 november van 13.00 tot 16.30 uur en donderdag 4 november van 14.00 tot 16.15 uur. Dit webinar bestaat uit twee delen. Inschrijven is alleen voor de beide delen samen mogelijk. Het webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog een week beschikbaar voor de deelnemers. Als u verhinderd bent voor één van de delen, kunt u dit achteraf als video bekijken.

Kosten
€ 357,50 voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 382,50  voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar. 

AANMELDEN