Webinar De Dublinverordening: actuele ontwikkelingen en procederen in de praktijk

11 okt

AANMELDEN

Tijdens dit webinar, bestaande uit twee delen, gaan de docenten in op de laatste ontwikkelingen inzake de Dublinverordening. Zij gaan in op actuele discussies en bespreken recente (Europese) jurisprudentie, waarbij onderwerpen als kwetsbare groepen, medische omstandigheden en de situatie in enkele lidstaten aan bod komen. Daarnaast is er aandacht voor de rechtspraktijk. Wilt u succesvoller optreden in Dublinzaken? Rechter Steffie van Lokven en advocaat Wil Eikelboom geven gerichte tips over welke beroepsgronden effect sorteren. Verder is er veel ruimte voor vragen en uitwisseling. 

Na dit webinar bent u weer volledig op de hoogte en bent u toegerust om effectief op te treden in Dublinzaken.

Docenten
mr. drs. S. (Steffie) van Lokven, senior rechter asiel Rechtbank Oost-Brabant 
mr. W. (Wil) Eikelboom, advocaat Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers 

Datum en tijd
Maandag 11 en dinsdag 12 oktober van 14.00 tot 16.15 uur.
Dit webinar bestaat uit twee delen. Inschrijven is alleen voor de beide delen samen mogelijk. Het webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog een week beschikbaar voor de deelnemers. Als u verhinderd bent voor één van de delen, kunt u dit achteraf als video bekijken.

Kosten
€ 286,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 306,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het asiel- en vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar. 

AANMELDEN