Webinar De vreemdeling in sociale zekerheidsland

23 nov

AANMELDEN WEBINAR

De sociale zekerheid in Nederland is een uitgebreid en ingewikkeld systeem. Voor vreemdelingen gelden tal van afwijkende regels die het extra moeilijk maken. In dit webinar brengen de docenten aanspraken op sociale zekerheid in beeld van vreemdelingen in zeer verschillende situaties: mensen met en zonder verblijfstitel of in procedure; mensen met een asielachtergrond of een reguliere status; EU-onderdanen en ouders van Nederlandse kinderen. Aan bod komen de Koppelingswet, de bijstand en de WMO, de toeslagen, kinderbijslag en WW bij de verschillende vormen van rechtmatig verblijf, waaronder het EU-verblijfsrecht. (Het opvangrecht op grond van de Wet COA wordt niet besproken.) Ook zal aandacht besteed worden aan mogelijke verblijfsrechtelijke gevolgen van een beroep op sociale zekerheid voor EU onderdanen.

Doel van dit tweedelig webinar is advocaten en andere rechtsbijstandsverleners in het vreemdelingenrecht te voorzien van informatie en tips zodat zij hun cliënten kunnen bijstaan bij problemen op het gebied van de sociale zekerheid. 

Docenten
Prof. dr. mr. (Paul) Minderhoud, hoogleraar migratierecht, Universiteit Utrecht en universitair hoofddocent, Radboud Universiteit, Nijmegen
Mr. E.C. (Ellen) Gelok, Advocaat bij Advokatenkollektief OOST, Amsterdam

Datum en tijd
Woensdag 23 en donderdag 24 november 2022 van 14.00 tot 16.15 uur. Dit webinar bestaat uit twee delen. Inschrijven is alleen voor de beide delen samen mogelijk. Het webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog een week beschikbaar voor de deelnemers. Als u verhinderd bent voor één van de delen, kunt u dit achteraf als video bekijken.

Kosten
€ 292,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 312,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar. 

AANMELDEN WEBINAR