Webinar Europese ontwikkelingen op het gebied van grenzen, asiel en migratie: een update

03 jul

AANMELDEN WEBINAR

In een uur tijd neemt Tineke Strik, lid van het Europees Parlement en de LIBE Commissie (Civil Liberties, Justice and Home Affairs) en tevens hoogleraar burgerschap en migratierecht, de Europese ontwikkelingen op het gebied van asiel en migratie met u door. Daarbij gaat ze in op de impact van de coronacrisis op de naleving van de Schengenregels, het vrij verkeer en het recht op asiel en op de implementatie van de Terugkeerrichtlijn en het wetsvoorstel voor wijziging van de Terugkeerrichtlijn. Ook besteedt ze aandacht aan de plannen voor een nieuw Europees asielsysteem en de samenwerking met derde landen op het gebied van migratie. Tot slot staat ze stil bij de vraag hoe de naleving van de huidige Europese regels op het gebied van grenzen en asiel kan worden bevorderd.

Na deze update bent u op de hoogte van de belangrijkste Europese ontwikkelingen die van invloed zijn op het Nederlandse beleid en doorwerken in de Nederlandse asiel- en migratierechtspraktijk.

Docent
prof. mr. M.H.A. (Tineke) Strik, hoogleraar Burgerschap en Migratierecht Radboud Universiteit Nijmegen en lid Europees Parlement

Datum en tijd
Vrijdag 3 juli 2020 van 11.00 uur tot 12.00 uur

Kosten
€ 70,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 75,- voor niet-WRV-leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Niveau *** / Specialisatie

1PO NOvA

NB  In verband met nieuwe vereisten van de NOvA m.i.v. 1 juli 2020 verstrekken wij een certificaat met vermelding van één uur gevolgd onderwijs - dus geen PO-punt. Het certificaat wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR. Met het certificaat kunnen advocaten zelf bij de NOvA 1PO punt aanvragen, conform artikel 4.4, vijfde lid, van de Verordening op de advocatuur. Het betreft een tijdelijke regeling tot de certificering voor webinars definitief is.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar.

AANMELDEN WEBINAR