Webinar Medische verblijfsgronden en het tuchtrecht in vreemdelingenzaken

02 nov

AANMELDEN WEBINAR

De docenten bespreken in dit tweedelig webinar veel voorkomende gezondheidsproblemen van vreemdelingen en de juridische en medische kaders die van belang zijn bij verblijf op medische gronden. Aan de orde komen de werkwijze, kaders en begrippen die de BMA hanteert, art. 64 Vw, contra-expertise naar aanleiding van BMA-adviezen en jurisprudentie over medische procedures waaronder de EHRM-arresten inzake Paposhvili en inzake Safran, alsmede de gevolgen hiervan voor de Nederlandse rechtspraktijk. Ook bespreken zij medische tuchtrechtelijke procedures tegen BMA-artsen en nemen ze praktijkvoorbeelden met de deelnemers door.

Docenten
Mr. M.J.M. (Marjon) Peeters, advocaat, BdSP Advocaten te Amsterdam
Drs. E. (Evert) Bloemen, arts en trainer/ adviseur, Pharos Expertisecentrum Gezondheidsverschillen
Mr. J.E.J. (Johan) ten Berg, senior adviseur Directie Juridische Zaken, IND

Datum en tijd
Maandag 2 november van 14.00 tot 16.15 uur en dinsdag 3 november van 14.00 tot 16.15 uur.
Dit webinar bestaat uit twee delen. Inschrijven is alleen voor de beide delen samen mogelijk.

Kosten
€ 275,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 295,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar. Dit webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog een week beschikbaar voor deelnemers. Als u verhinderd bent voor één van de delen, kunt u dit achteraf als video bekijken.

AANMELDEN WEBINAR