Webinar Procederen bij de rechtbank

08 jun

AANMELDEN

Vanuit twee invalshoeken – de advocatuur en de rechtbank – belichten de docenten de procedure in beroep bij de rechtbank. Hoe verloopt deze, welke termijnen gelden er, welke stukken moeten worden ingebracht, hoe bouw je een goed beroepschrift op? U krijgt inzicht in de specifieke rollen van rechter en advocaat en leert effectiever te procederen. Er is ook aandacht voor hoe de rechter gestimuleerd kan worden tot het stellen van een prejudiciële vraag aan het Hof van Justitie van de EU.

In dit praktijkgerichte webinar is volop ruimte voor al uw vragen. U gaat ook zelf aan de slag in breakout rooms.

Docenten
Mr. drs. J.H. (Jan) van Breda, senior rechter Rechtbank Gelderland
Mr. S. (Sanderijn) Wierink, advocaat Hamerslag & Van Haren advocaten

Datum en tijd
Dinsdag 8 juni 2021 van 13.00 tot 16.30 uur. Het webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog een week beschikbaar voor de deelnemers. 

Kosten
€ 214,50 voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 229,50 voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
Het webinar is gericht op zowel advocaten regulier vreemdelingenrecht als asieladvocaten. Ook andere academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht kunnen deelnemen.

Niveau***/specialisatie

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar. 

AANMELDEN