Webinar Tijdelijke beschermingsrichtlijn

07 mrt

AANMELDEN

Op 4 maart 2023 is het een jaar geleden dat de Raad van Ministers van de EU de Tijdelijke beschermingsrichtlijn activeerde voor ontheemden die Oekraïne ontvluchten. Nederland ving in eerste instantie de ontheemden ruimhartig op. Inmiddels lopen de procedures tegen weigering van registratie in de BRP op en wil de Staatssecretaris de bescherming beëindigen voor ontheemden die met een tijdelijke verblijfsvergunning in Oekraïne verbleven. In dit webinar maken wij na een jaar de balans op en geven wij u een overzicht van de ontwikkelingen in regelgeving, jurisprudentie en praktijk. De implicaties voor derdelanders, gezinshereniging en de rechtsbescherming komen ruimschoots aan bod.

Docenten
mr. dr. K.E. (Karen) Geertsema, docent Radboud Universiteit Nijmegen en plaatsvervangend rechter Rechtbank Overijssel
mr. A. (Angelina) van Kampen, consulent Asielprocedure, Landelijk Bureau VluchtelingenWerk Nederland

Datum en tijd
Dinsdag 7 maart van 14.00 tot 16.15 uur. Het webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog twee weken beschikbaar voor de deelnemers. 

Kosten
€ 151,84 voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 162,24 voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar.

AANMELDEN