Webinar Vreemdelingenbewaring: het juridisch kader belicht

19 okt

AANMELDEN WEBINAR

Het webinar is uitdrukkelijk geen actualiteitencursus, maar is bedoeld voor advocaten die hun basiskennis van het rechtsgebied willen opfrissen. Bijvoorbeeld omdat u in de afgelopen jaren weinig zaken behandeld heeft of omdat u er een tijdje helemaal uit bent geweest. De jurisprudentie op het onderwerp ontwikkelt zich razendsnel en het is goed voor te stellen dat bepaalde basiskennis in de loop der tijd is weggezakt.

De docenten nemen stapsgewijs de verschillende fases - van binnentreden en staande houden tot het zicht op uitzetting - met u door aan de hand van zowel recente als staande jurisprudentie. In tegenstelling tot de Actualiteitencursus vreemdelingenbewaring zal daarbij niet alleen gekeken worden naar het afgelopen jaar, maar gaan de docenten enkele jaren verder terug om de ontwikkelingen te schetsen.

Met de cursus zijn 4 PO-punten te behalen. Hiermee voldoet u niet aan de inschrijvingsvoorwaarden van de RvR (het is geen actualiteitencursus). Uiteraard gelden de punten wel als juridische PO-punten.

Docenten
mr. J.F.M.J. (John) Bouwman, senior rechter Rechtbank Overijssel
Mr. S.T.C. (Shanna) Rebergen, advocaat te Arnhem 

Datum en tijd
Woensdag 19 oktober en donderdag 20 oktober van 14.00 tot 16.15 uur. Dit webinar bestaat uit twee delen. Inschrijven is alleen voor de beide delen samen mogelijk. Het webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog twee weken beschikbaar voor de deelnemers. Als u verhinderd bent voor één van de delen, kunt u dit achteraf als video bekijken.

Kosten
€ 292,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 312,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academisch geschoolde professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau *** / Specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar.

AANMELDEN WEBINAR