Webinar Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken

18 jun

AANMELDEN WEBINAR

Deel I Actualiteiten en verdieping Economisch migratierecht
Het eerste deel van het WRV-webinar staat in het teken van het economisch migratierecht. De docenten bespreken de actualiteit, met name de impact van de coronamaatregelen op economische migranten. Of zij nu zelfstandigen zijn of kennismigranten, studenten of zoekjaarmigranten, velen van hen kunnen in coronatijden niet aan de voorwaarden voor verblijf blijven voldoen en bevinden zich daarmee op de rand van onrechtmatig verblijf in Nederland. Hun verblijfsrechtelijke positie wordt belicht.
Daarna gaan de docenten dieper in op de intra-EU-dienstverlening en bespreken de voor- en nadelen ervan, de verantwoordelijkheden van werkgevers onder de nieuwe WagwEU, de handhaving én de positie van de dienstverrichtende werknemer in Nederland. Hoewel de nieuwe verplichtingen op 1 maart 2020 zijn ingegaan, start de handhaving pas op 1 september. Een overgroot deel van de werkgevers én particulieren zijn echter niet op de hoogte van deze verplichtingen, die ook zien op werkzaamheden door EU-burgers.
Handhaving is het laatste onderwerp in dit onderdeel van het WRV-webinar. Sinds de invoering van de Wet Momi bestaat de mogelijkheid tot het opleggen van bestuurlijke boetes aan (erkend) referenten. Nu de IND de handhaving heeft geïntensiveerd, krijgen steeds meer rechtshulpverleners te maken met bestuurlijke boetes. Deze punitieve sancties zijn voor veel professionals in het vreemdelingenrecht nieuw. De docenten belichten enkele belangrijke aspecten van de handhaving: de bestuurlijke boetes voor referenten, intrekking van het erkend referentschap en intrekking van de verblijfsvergunning van de kennismigrant.

Docenten:
prof. mr. T. (Tesseltje) de Lange, hoogleraar Europees Migratierecht, Radboud Universiteit Nijmegen
mr. dr. P.J. (Pieter) Krop, advocaat, Kroes Advocaten Immigration Lawyers

Deel II Europese actuele ontwikkelingen in de EU en nationaal
In het tweede deel van het WRV-webinar besteden we, zoals altijd, aandacht aan de Europese migratierechtelijke actualiteiten en de gevolgen voor de Nederlandse rechtspraktijk. Er is bijzondere aandacht voor de ontwikkelingen in verband met de coronacrisis.

Docenten:
mr. dr. H. (Hanneke) van Eijken, universitair docent Europees recht, Universiteit Utrecht
mr. drs. C.J. (Corrien) Ullersma, advocaat, Van der Woude De Graaf Advocaten

Datum en tijd
Donderdag 18 juni van 14.00 tot 16.15 uur & vrijdag 19 juni 2020 van 14.00 tot 16.15 uur.

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academisch geschoolde professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Kosten
€ 275,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 295,- voor niet-WRV-leden 
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Niveau: *** / Specialisatie
>4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar.

AANMELDEN WEBINAR