Webinar Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken

14 dec

AANMELDEN

De WRV-bijeenkomst zal ook deze keer weer digitaal plaatsvinden en bestaat uit twee delen:
maandag 14 en dinsdag 15 december van 14.00 tot 16.15 uur.

Deel I Europese ontwikkelingen in het migratierecht en de gevolgen voor de Nederlandse rechtspraktijk
Dana Baldinger en Barbara Wegelin behandelen de actuele ontwikkelingen met een focus op gezinsmigratie.
Sprekers:
Mr. dr. H.J.M. (Dana) Baldinger, staatsraad, Raad van State
Mr. B. (Barbara) Wegelin, advocaat bij Van der Woude De Graaf advocaten

Deel II Paneldiscussie: de stand van de sociale advocatuur in het reguliere migratierecht
Onder leiding van Ashley Terlouw discussieert het panel met u over de situatie waarin u zich als advocaat/WRV-lid bevindt. Aan bod komen onder meer de plannen van Sander Dekker, de lage vergoedingen, en het achterblijven van jonge aanwas in de migratierechtadvocatuur. De discussie richt zich niet alleen op problemen, maar ook op mogelijke oplossingen en verbeteringen. Biedt de pilot Samenwerken in de eerste lijn zo’n verbetering? Hierin werken sociaal advocaten, sociaal raadslieden en medewerkers van het Juridisch Loket nauwer samen om sneller een passende oplossing voor rechtzoekenden te vinden. Wat zou de advocatuur in ons rechtsgebied sterker maken? Uw mening en ideeën hierover zijn zeer welkom in de discussie.
Panelleider:
Prof. dr. A.B. (Ashley) Terlouw
Panel o.m.:
Prof. dr. M. (Mies) Westerveld, voormalig hoogleraar sociaal verzekeringsrecht en sociale rechtshulp, Universiteit van Amsterdam
Mr. B.J.M. (Bernard) de Leest, advocaat bij Zumpolle advocaten, en portefeuillehouder Toegang gefinancierde rechtsbijstand en waarnemend algemeen deken NOvA
Mr. H. (Hilde) van Asperen, advocaat bij Advokatenkollektief Rotterdam
Mr. M.C.M. (Monique) van der Mark, advocaat bij Invictus advocatuur, en bestuurslid Stichting Migratierecht Nederland

Kosten
€ 275,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 295,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar. Dit webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog een week beschikbaar voor deelnemers. Als u verhinderd bent voor één van de delen, kunt u dit achteraf als video bekijken.

AANMELDEN