Zomerprogramma-videocursus Documentonderzoek in vreemdelingenzaken

30 aug

AANMELDEN

Deze videocursus is een opname van het webinar van 16 en 17 april. Aan bod komen de actualiteiten t/m 17 april. Deze videocursus is deel van ons zomerprogramma en te zien van 1 juli t/m 31 augustus. Aanmelden is mogelijk t/m vrijdag 30 augustus 17.00 uur.

Documenten spelen een belangrijke rol bij de beoordeling van zowel reguliere verblijfsaanvragen als asielaanvragen. Bureau Documenten doet onderzoek naar documenten, maar hoe ziet dat onderzoek er precies uit? Waar moet je op letten bij het lezen van een verklaring van onderzoek en in welke gevallen dient de staatssecretaris zich nader te vergewissen? Hoe worden documenten gewogen bij de besluitvorming? Wat is van belang bij het inschakelen van een contra-expert? Op deze en andere vragen geven de docenten antwoord.

Deze tweedelige videocursus maakt u wegwijs in het documentonderzoek in vreemdelingenzaken, zowel wat betreft de wijze van onderzoek, het juridisch kader en de weging van documenten binnen de besluitvorming. Hierbij is er aandacht voor recente ontwikkelingen en jurisprudentie met betrekking tot documentonderzoek, contra-experts en equality of arms.

Docenten
drs. A.A.W. (Angèle) Trommelen, senior documentexpert Bureau Documenten, Immigratie- en Naturalisatiedienst
mr. E. (Eva) Berger, advocaat AK Human Rights Migration Law

Datum en tijd
On demand van 1 juli tot en met 31 augustus. Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 30 augustus 17.00 uur. 

Kosten
 € 334,05 voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
 € 356,93 voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan de cursus én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

AANMELDEN