Zomerprogramma-videocursus Procederen bij de rechtbank

31 aug

AANMELDEN VIDEOCURSUS

Deze videocursus is een opname van het webinar van 8 juni. Aan bod komen de actualiteiten t/m 8 juni 2021. Deze videocursus is deel van ons zomerprogramma en te zien t/m 31 augustus.

Vanuit twee invalshoeken – de advocatuur en de rechtbank – belichten de docenten de procedure in beroep bij de rechtbank. Hoe verloopt deze, welke termijnen gelden er, welke stukken moeten worden ingebracht, hoe bouw je een goed beroepschrift op? U krijgt inzicht in de specifieke rollen van rechter en advocaat en leert effectiever te procederen. Er is ook aandacht voor hoe de rechter gestimuleerd kan worden tot het stellen van een prejudiciële vraag aan het Hof van Justitie van de EU.

Docenten
Mr. drs. J.H. (Jan) van Breda, senior rechter Rechtbank Gelderland
Mr. S. (Sanderijn) Wierink, advocaat Hamerslag & Van Haren advocaten

Datum en tijd
On demand tot en met 31 augustus

Kosten
€ 214,50 voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 229,50 voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De videocursus is gericht op zowel advocaten regulier vreemdelingenrecht als asieladvocaten. Ook andere academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht kunnen deelnemen.

Niveau***/specialisatie

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan de videocursus én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

AANMELDEN VIDEOCURSUS