Videocursus Actualiteiten vreemdelingenbewaring (opname webinar)

10 dec

AANMELDEN

Na het volgen van de videocursus (opname webinar) bent u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de vreemdelingenbewaring. De regels voor vreemdelingenbewaring worden steeds meer bepaald door het Unierecht. De invloed van de terugkeerrichtlijn en de opvangrichtlijn voor bewaring worden in deze videocursus aan de hand van actuele nationale en Europese jurisprudentie besproken. Tevens besteden de docenten aandacht aan de consequenties van nieuwe wet- en regelgeving zoals de Wet Terugkeer en Vreemdelingenbewaring die binnenkort in werking zal treden. 

Met deze on demand videocursus voldoet u aan de voorwaarden voor bewaring van de RvR*. Als u de toetsvragen uiterlijk 31 december per mail beantwoordt, telt de cursus nog mee voor 2020. 

Docenten
mr. J.R.K.A.M. (Jim) Waasdorp, rechter in opleiding, Rechtbank Den Haag
mr. M.L. (Mirjam) van Riel, advocaat te Alkmaar

Datum en tijd
On demand van 10 december tot en met 31 december 2020

Kosten
€ 275,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 295,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academisch geschoolde professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau *** / Specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na het bekijken van de videocursus én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

* Erkend door de Raad voor Rechtsbijstand 
Indien een advocaat vreemdelingenpiket en / of bewaringszaken op basis van een toevoeging behandelt, dan dient hij jaarlijks een cursus Actualiteiten Vreemdelingenbewaring te volgen voor continuering van zijn inschrijving vreemdelingenpiket. De ‘Actualiteitencursus Vreemdelingenbewaring’ van Stichting Migratierecht Nederland kan worden opgegeven bij de Raad voor Rechtsbijstand om aan deze verplichting voor voortzetting te voldoen (Bijlage 1, punt 4 sub d inschrijvingsvoorwaarden RvR).

AANMELDEN