Webinar Beoordeling geloofwaardigheid in de asielprocedure

10 jun

AANMELDEN OPNAME WEBINAR

Dit live webinar is voltekend. U kunt het webinar alleen volgen via de opnames die gemaakt worden. Na correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen ontvangt u het certificaat met PO-punten.

Het bestuurlijk oordeel over de geloofwaardigheid van het asielrelaas speelt in vrijwel iedere asielprocedure een belangrijke rol. In dit interactieve webinar besteden de docenten zowel theoretisch als praktisch aandacht aan de integrale geloofwaardigheidsbeoordeling en de knelpunten die daarbij spelen. Recente uitspraken over culturele aspecten bij de geloofwaardigheidsbeoordeling vormen daarbij het uitgangspunt. Er is speciale aandacht voor de geloofwaardigheidsbeoordeling in bekerings- en LHBTI-zaken. In dit webinar doet u juridische kennis en relevante interculturele vaardigheden op.

Docenten
mr. dr. K.E. (Karen) Geertsema, docent Radboud Universiteit Nijmegen en redactiesecretaris A&MR bij Stichting Migratierecht Nederland
mr. I.J.M. (Igna) Oomen, advocaat Hamerslag & Van Haren
J. (Joost) Haagsma, antropoloog en intercultureel trainer Haagsma Training & Research

Datum en tijd
Woensdag 10 juni van 14.00 tot 16.15 uur en donderdag 11 juni van 14.00 tot 16.15. Dit webinar bestaat uit twee delen. Inschrijven is alleen voor de beide delen samen mogelijk.

Kosten
€ 275,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 295,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar.

 AANMELDEN OPNAME WEBINAR