Webinar Kinderen in het migratierecht

23 sep

AANMELDEN 

De bijzondere positie van kinderen en het VN-Kinderverdrag (IVRK) krijgen steeds meer aandacht en dringen via het EU-recht, met name artikel 24 Handvest voor de Grondrechten, en het EVRM binnen in het Nederlandse vreemdelingenrecht. Het is nuttig om in zaken met kinderen over de grenzen van het vreemdelingenrecht te kijken en een blik te werpen op het jeugdrecht. Met welke belangen van kinderen moet rekening worden gehouden? Welke gronden kan men het beste aanvoeren in verblijfsprocedures om de belangen van het kind te bepleiten? Wat is de rol van de Raad voor de Kinderbescherming? Naast een (inter)nationaalrechtelijk kader biedt dit webinar in twee delen praktische handvatten om op te komen voor de rechten van minderjarigen. De docenten bespreken de wijze waarop de overheid met belangen van kinderen omgaat en actuele rechtspraak met betrekking tot de belangen van kinderen en hun ouders.

Docenten
mr. S. (Suzan) de Koogel, landelijk expert vreemdelingenrecht, Raad voor de Kinderbescherming Amsterdam
mr. drs. C.J. (Corrien) Ullersma, advocaat, Van der Woude De Graaf Advocaten te Amsterdam

Datum en tijd
Woensdag 23 en donderdag 24 september van 10.00 tot 12.15 uur. Dit webinar bestaat uit twee delen. Inschrijven is alleen voor de beide delen samen mogelijk.

Kosten
€ 275,- voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
€ 295,- voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie
4PO NOvA

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar. Dit webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog een week beschikbaar voor deelnemers. Als u verhinderd bent voor één van de delen, kunt u dit achteraf als video bekijken.

AANMELDEN