Annotatiewedstrijd

Migratie Annotatiewedstrijd 2020

Op dinsdag 1 december is de winnaar van de Migratie Annotatiewedstrijd bekend gemaakt tijdens een online bijeenkomst. Pien Offerhaus en Carina van Os, studenten aan de Universiteit Leiden, hebben de wedstrijd gewonnen met hun annotatie bij EHRM 5 mei 2020, M.N. e.a. t. België. De jury merkte hierbij het volgende op over de annotatie:

"The jury found the case note to be excellent in content. It provided a very thorough analysis, embedding the ruling in relevant case law of both the European Court of Human Rights and the European Court of Justice. Offerhaus and Van Os took into account the political aspects of the issue and proposed that, while a political solution for the issue at hand, which is making a consular application for asylum, a solution could be found in the concept of ‘functional jurisdiction’, via the element of impact. They gave great care to style and writing in correct English and this resulted in a text that took us only 5 minutes to read. Very impressive."

De annotatie zal gepubliceerd worden in de eerste editie van JV van 2021, waarna deze ook te lezen zal zijn op Migratieweb.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Annotatiewedstrijd 2019

Tijdens de jaarlijkse WRV-bijeenkomst die plaatsvond op 3 december 2019, is door jurylid Erna van Keken de eerste prijs overhandigd aan Anna Cleuters, student aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Vrije Universiteit Amsterdam. De jury prees Cleuters vanwege het actuele en originele onderwerp, gezinsmigratie, de bondigheid en ook Cleuters moed om stelling te nemen en een eigen mening te vormen in haar annotatie. Cleuters heeft haar annotatie geschreven bij de uitspraak ve18002842. Nieuwsgierig geworden naar de annotatie? Deze is gepubliceerd in de eerste editie van JV in 2020 en is te lezen op www.migratieweb.nl (JV 2020/1, ve18002842).