Annotatiewedstrijd

Migratie Annotatiewedstrijd 2021

For English see below

Dit jaar organiseert Stichting Migratierecht Nederland, in samenwerking met Jurisprudentie Vreemdelingenrecht (JV) de derde editie van de Migratie Annotatiewedstrijd. De wedstrijd is bedoeld om studenten aan te moedigen rechterlijke uitspraken op het gebied van migratie kritisch te bestuderen. Deelname aan de annotatiewedstrijd staat open voor alle masterstudenten aan een Nederlandse of een buitenlandse universiteit. De geannoteerde uitspraak moet gedateerd zijn na september 2020. De winnende noot wordt beloond met € 750,- en publicatie in JV. Zie het reglement op deze pagina voor meer informatie over de spelregels.

Migration Case Note Contest 2021

This year The Dutch Foundation on Migration Law, in cooperation with Jurisprudentie Vreemdelingenrecht (JV) organises the third edition of the Migration Case Note contest in cooperation with Jurisprudentie Vreemdelingenrecht. The aim of the price is to encourage critical reading of court rulings. Students who are studying at a Dutch University or foreign univeristy and who are in their masters of their education are invited to join the contest. The date of the ruiling must between September 2020 and the present. The winning case note will be rewarded with €750 and will be published in Jurisprudentie Vreemdelingenrecht. See the Regulations on this page for more information on the terms and conditions.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Migratie Annotatiewedstrijd 2020

Op dinsdag 1 december is de winnaar van de Migratie Annotatiewedstrijd bekend gemaakt tijdens een online bijeenkomst. Pien Offerhaus en Carina van Os, studenten aan de Universiteit Leiden, hebben de wedstrijd gewonnen met hun annotatie bij EHRM 5 mei 2020, M.N. e.a. t. België (ve20001526). De jury prees de annotatie voor de diepgaande analyse, waarin de betekenis van de uitspraak zowel in het licht van HvJEU jursiprudentie als EHRM jurisprudentie werd geplaatst. De annotatie is te lezen in JV 2021/1, te vinden op Migratieweb. Bekijk hier de compilatie van de uitreiking.

Annotatiewedstrijd 2019

Tijdens de jaarlijkse WRV-bijeenkomst die plaatsvond op 3 december 2019, is door jurylid Erna van Keken de eerste prijs overhandigd aan Anna Cleuters, student aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Vrije Universiteit Amsterdam. De jury prees Cleuters vanwege het actuele en originele onderwerp, gezinsmigratie, de bondigheid en ook Cleuters moed om stelling te nemen en een eigen mening te vormen in haar annotatie. Cleuters heeft haar annotatie geschreven bij de uitspraak ve18002842. Nieuwsgierig geworden naar de annotatie? Deze is gepubliceerd in de eerste editie van JV in 2020 en is te lezen op www.migratieweb.nl (JV 2020/1, ve18002842).