Webinar Documentonderzoek in vreemdelingenzaken

16 apr

AANMELDEN

Documenten spelen een belangrijke rol bij de beoordeling van zowel reguliere verblijfsaanvragen als asielaanvragen. Bureau Documenten doet onderzoek naar documenten, maar hoe ziet dat onderzoek er precies uit? Waar moet je op letten bij het lezen van een verklaring van onderzoek en in welke gevallen dient de staatssecretaris zich nader te vergewissen? Hoe worden documenten gewogen bij de besluitvorming? Wat is van belang bij het inschakelen van een contra-expert? Op deze en andere vragen geven de docenten antwoord.

Dit tweedelige webinar maakt u wegwijs in het documentonderzoek in vreemdelingenzaken, zowel wat betreft de wijze van onderzoek, het juridisch kader en de weging van documenten binnen de besluitvorming. Hierbij is er aandacht voor recente ontwikkelingen en jurisprudentie met betrekking tot documentonderzoek, contra-experts en equality of arms.

Docenten
drs. A.A.W. (Angèle) Trommelen, senior documentexpert Bureau Documenten, Immigratie- en Naturalisatiedienst
mr. E. (Eva) Berger, advocaat AK Human Rights Migration Law

Datum en tijd
Dinsdag 16 april en woensdag 17 april van 14.00 tot 16.15 uur. Dit webinar bestaat uit twee delen. Inschrijven is alleen voor de beide delen samen mogelijk. Het webinar wordt opgenomen, de opname is aansluitend nog twee weken beschikbaar voor de deelnemers. Als u verhinderd bent voor één van de delen, kunt u dit achteraf als video bekijken.

Kosten
 € 334,05 voor leden van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken (WRV)
 € 356,93 voor niet-WRV leden
Exclusief 21% btw, inclusief digitale reader

Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en academische professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.

Niveau***/specialisatie
4PO

Het certificaat met PO-punten wordt verstrekt na deelname aan het webinar én correcte beantwoording van de bijbehorende toetsvragen. De toetsvragen zijn een vereiste van de NOvA en de RvR.

Het live webinar wordt via Zoom aangeboden. Als u Zoom niet wilt of kunt gebruiken, is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit uw browser verbinding te maken. Dit kan een beperkend effect hebben op de functionaliteiten van het webinar. 

AANMELDEN